Maalarilla

Mopoauto maalarilla

Moni ei osaa ajatella miten paljon työtä ja työvaiheita tarvitaan, ennen kuin auton tai mopoauton väri on saatu vaihdettua maalarilla. Jokaisessa muutaman vuoden vanhassa kulkupelissä on melkoinen määrä pieniä kolhuja ja naarmuja joita ei välttämättä huomaa. Kaikki nämä pitä saada siistittyä ennen kuin uutta maalipintaa voidaan edes harkita. Uudessa maalissa kaikki pintavirheet näkyisivät armotta. Työtä lisää reilusti jos pelleissä on ruostetta, tai hapettumaan joka pitää poistaa kokonaan ennen muita pohjatöitä. Työtunteja näinkin pienessä ajokissa tulee kymmeniä ennen kuin uusi maalipinta on valmis.

Pohjatöitä

Ulkopuolelta poistetaan listat ja muut osat jotka ovat haitoilla pohjatöitä tehdessä. Osien riisumisen jälkeen poistetaan mahdolliset ruosteet tai tämän kulkupelin kyseessä ollessa hapettumat joita alkuperäisen maalipinnan alla oli varsinkin listojen vieressä. Jos poistamisen jälkeen pinta on kuopalla, se pitää tasoittaa kittaamalla. Pohjamaalia puhdistettuun pintaan ja sen päälle kuoppien ja muiden pintavirheiden kittaaminen ja lisää pohjamaalia ja hiomista ja pohjamaalia ja kittiä ja hiomista ja pohjamaalia……

Väriä pintaan

Kun hapettumat on putsattu ja pinnat saatu sileiksi, päästään vetämään väriä päälle. Kaikki ne osat pitää suojata joita ei haluta maalata. Tässä projektissa lisäksi suojattiin ensimmäisessä vaiheessa se alue, josta tulee punainen. Ensin maalattiin katto, konepelti ja pilarit silkinhimmeällä mustalla. Se on helpompi pinta pitää puhtaana kuin aivan mattapinta, mutta antaa mukavasti kontrastia auton eri osille. Kiiltävä punainen ja himmeä musta sopivat erittäin hyvin yhteen, sillä mustan himmeys korostaa punaisen kiiltävyyttä ja puanisen kiiltävyys mustan himmeyttä.

Alaosaan punaista

Alaosa maalattiin punaiseksi. Ennen alaosan maalausta konepelti otettiin pois jotta saatiin maalattua punaisella lokasuojat sisäreunojaan myöten. Lisäksi takapuskuri maalattiin irrallaan jotta sen takana olevat osa saivat myös pintaansa punaisen värin. Hieman työläämpää kuin kaikkien osien maalaus paikallaan mutta viimeistellympi lopputulos.

Maalattu

Tässä pari kuvaa mopesta maalauksen jälkeen ennen osien kasaamista paikoilleen.